Goddess
Anne Sofie Meldgaard 


-Udstillingen Goddess, er en solo udstilling af kunstneren Anne Sofie Meldgaard, som viser en serie af 7 nye oliemalerier og 13 nye keramiske, stentøjs skulpturer.

Anne Sofie Meldgaard tager os som beskuere med ind i en verden af sanseligt nærvær og personlig fortolkning af gudindemotivet. Inspirationen er bl.a. hentet fra antropologien og fra forskellige kulturer.

Med sine 7 gudinde motiver, skabt ud af kunstnerisk inspiration peger Anne Sofie Meldgaard bl.a. på forholdet mellem menneske og gudinde det jordiske og dødelige kontra det ophøjede og guddommelige. De 7 gudinder repræsenterer alle menneskelige egenskaber, hvilket titlerne understreger. F.eks. i værket med titlen Goddess of Permission, (Tilladelsens Gudinde) hvor Anne Sofie berører spørgsmålet om, hvad er tilladeligt og måske også tilgiveligt? Et andet eks. er Goddess of Mania (Galskabes Gudinde) en side som vi alle som mennesker måske også rummer?

Fælles for gudinderne er, at de kommer tæt på menneskestørrelse og alle er udført med en kraftig kolorit og en insisterende detaljerigdom. En slags signatur for Anne Sofie Meldgaard’s maleriske udtryk. Dette gælder også tidligere værker med blomstermotivet som Anne Sofie de seneste år har arbejdet intensivt med.

En anden del af udstillingen er Anne Sofie Meldgaard’s helt nye stentøjs skulpturer. Alle sammen unika værker som er modellerede og glaserede.  

Fakta om Anne Sofie Meldgaard: 
Født i 1974 i Seoul, Korea.

Hun bor og arbejder på Bornholm hvor hun siden 2009 har boet sammen med sin mand billedkunstneren Jens Thegler
og deres 2 børn.

Anne Sofie Meldgaard har udstillet på gallerier og museer i ind og udland. Senest på Randers Kunstmuseum samt Bornholms Kunstmuseum med udstillingen Oase.

Kommende udstillinger: Svanekegaarden, Bornholm samt Himmerlands Kunstmuseum, Aars  

using allyou.net