INTO THE WILD
I forbindelse med at Holstebro fejrede deres festuge under temaet: ”Det Vilde Vesten –rødder og skud” (10. – 18. Juni 2017), åbnede HFKD deres 3. Udstilling i deres 2-årige kuraterede udstillings program. HFKD har taget en anderledes drejning på fest-ugens tema: Det vilde vesten og sammensat en gruppeudstilling med nogle af landets mest aktuelle samtidskunstnere, som alle lader ”det vilde” indgå i deres værker.


Introduktion til Into The Wild
Af Lisbet Mogensen

Udstillingen INTO THE WILD består af syv forskellige kunstnere, der alle har det til fælles, at de i deres kunstneriske arbejde søger at udforske det ukendte og det ubevidste, eller de søger at finde veje mellem det videnskabelige og det, der ikke kan måles og vejes, men alligevel fylder meget i menneskets søgen mod at forså sig selv og den omgivende verden. De deltagende kunstnerne og deres værker er:

Matilde Duus med en skulpturserie, bl.a. værket Ny Begyndelse
Ulrik Heltoft med videoen Origin of Specimen 52v
Astrid Myntekær med to kunstinstallationer, der er en videreudvikling af værket ORGONE
Lea Porsager med filmen Soil Solarization (a.k.a. the Sønderholm Eksperiment)
Camilla Reyman med en re-installering af værker fra udstillingen PAN
Hartmut Stockter med tre installationer: Svamperoulette, Periskop til fisk og Dyrenavn-heksebræt
Jonas Hvid Søndergaard med skulpturen Yesterday Castaways – Shaping the Future og en serie billeder med titlen Mynstur

Titlen INTO THE WILD kan forstås og tolkes på lige så mange måder, som der er deltagende kunstnere på udstillingen. Into the Wild er også titlen på den amerikanske forfatter Jon Krakauer ’s bog fra 1996 om den unge Christopher McCandless´ rejse ud i det ukendte Alaska, da trangen til frihed, eventyr og at begive sig ud, hvor der intet sikkerhedsnet er, blev så stor, at det måtte gøres – uanset prisen.

Siden de første opdagelsesrejsende drog ud i det ukendte - Erik den Røde på Grønland, var vel en af de første - har der været mennesker, der helt konkret fysisk har måttet drage ud for at finde ud af, hvad denne sære planet indeholdt af natur, menneskeliv, dyrearter osv. Uden denne trang og nysgerrighed efter at finde, beskrive og katalogisere, ville civilisationen ikke være så veludviklet.
Da de opdagelsesrejsende først havde fundet folk, krydderier og floder og fået dette registreret, begyndte en søgen indad i mennesket sjæl for også at kortlægge og forstå mere åndelige og ubevidste sider. Interessen for det mystiske, filosofi, teosofi, osv. og at overskride grænserne for det erkendelsesmæssige blev og er fortsat en del af den menneskelige natur.
Mange af de deltagende kunstneres værker befinder sig i et spændingsfelt mellem de to sider. Det materielle, videnskabelige, konkrete, fysiske overfor det mystiske, ukendte, diffuse, det vi som menneske ikke kan begribe, men dog fornemme via sanser og instinkter. Trangen til at transcendere – overskride – spændingsfeltet, er det der gør denne udstilling så interessant, spændende og udvidende for forståelsen af hvad det kan betyde, at slippe og begive sig ind i det ukendte og vilde.

Udstillingens kunstnere er udvalgt af Anna Bak, der er kunstner og kurator på det 2-årige udstillingsprojekt i Huset for Kunst og Design.

Af Lisbet Mogensen
Projektleder for formidling
Huset for Kunst og Design

Download gratis kataloget fra Into The Wild udstillingen:
https://files.acrobat.com/a/preview/7d713794-34da-45d7-bfb3-4cd4959a7654


Udstillingen viser i perioden: 10. juni – 6. august 2017. Åbningstider: fredag kl. 12.00 – 16.00. Lørdag- søndag kl. 11.00 – 17.00. Gratis adgang.


using allyou.net