RIVE(R) / ”Og tiden kjenner ingen grenser, den bare fører seg frem.”
To solo-udstillinger af Jeannette Ehlers & Nils Elvebakk Skalegård

Foto: Jonas Søgaard, Søgaardfilm.


Velkommen til åbningen af 2 nye spændende solo-udstillinger på HUSET FOR KUNST OG DESIGN.

Det er os en glæde at kunne invitere Dem til åbningen af 2 nye spændende solo udstillinger på HUSET FOR KUNST OG DESIGN med Jeannette Ehlers (DK) og Nils Elvebakk Skalegård (N).

Der vil i dagens anledning være lidt forfriskninger og godt til ganen. Alle er velkommen, unge som ældre. Efterfølgende vil der også være mulighed for at opleve Jeannette Ehlers værk ude af HUSET, som vises på Baren Roxy Malt på Den røde plads nr. 13, også her vil der være lidt forfriskninger til de fremmødte.
Vi glæder os til at se jer!

Udstillingsperiode: 20.10.2017-26.11.2017

RIVE(R)
Udstilling af Jeannette Ehlers

Udstillingen på Huset for Kunst og Design består af et nyt todelt kunstværk, der bl.a. indeholder videoer, fotos, og tekster, der forbinder udstillingen i Huset for Kunst og Design med Roxy Malt, tidligere Riverside, der er en bar midt i Holstebro by. Desuden vises videoværkerne: HOW DO YOU TALK ABOUT THREE HUNDRED YEARS IN FOUR MINUTES, fra 2014, og THE INVISBLE EMPIRE, fra 2010. Jeannette Ehlers biografi som barn af forældre med hhv. danske og caribiske rødder, og født i Holstebro, spiller en ikke uvæsentlig rolle for udstillingen RIVE(R). I 1960érne var Jeannette Ehlers caribiske far den karismatiske bartender på natklubben Riverside midt i Holstebro. Her mødte han Jeannettes Ehlers mor, der var fra egnen. De to forelskede sig, og et kærlighedsforhold udviklede sig, hvilket også dengang kunne være problematisk for en hvid kvinde og en sort mand.

Jeannette Ehlers, født i Holstebro 1973. Bosat I København, Uddannet fra Det kongelige danske Kunstakademi I Kbh. i 2006.

Flere informationer på: http://www.jeannetteehlers.dk

”Og tiden kjenner ingen grenser, den bare fører seg frem.”
Udstilling af Nils Elvebakk Skalegård

Udstillingen på Huset for Kunst og design er Skalegårds første danske solo udstilling. Udstillingen består af 10 store malerier som Skalegård har lavet specielt til HFKD’s udstillingsrum, samt en række skulpturer. I sine værker undersøger Skalegård emner som tid, forgængelighed, historiske lag og symbolske konstruktioner. Skalegård blander klassiske traditionelle motiver og maler-metoder med moderne abstraktion og hverdags objekter. Skalegård er også musiker og foruden udstillingen har han til dagens anledning også udgivet en vinyl med egne sange. Denne vinyl udgivelse vil også være en del af udstillingen. Musikken og kunstværkerne refererer tilbage til hinanden, ligesom titlen på udstillingen også er titlen på den første sang på vinylen.

NILS ELVEBAKK SKALEGÅRD: (f. 1983) er uddannet fra Kunstakademiet i Bergen (BFA 2011), med udveksling til Det Jyske Kunstakademi, Århus (2010) og Konsthögskolan Valand, Göteborg (MFA 2013). Til daglig bor og arbejder Skalegård i København

Flere informationer på: http://www.neontears.com

Udstillingen er kurateret af Anna Bak

Gratis katalog download: https://files.acrobat.com/a/preview/a90a981a-809e-4c37-ba6f-d04fdaa57c74


using allyou.net