3 x solo-udstilling på HFKD
Udstillingsperiode: 17.01. - 23.02.2020

Fotos: Jonas Søgaard/Søgaardfilm og Michael Würtz Overbeck


Det er med stor glæde at HFKD byder velkommen til 3 nye spændende samtidskunst udstillinger!

HFKD er et udstillings-, formidlings-, produktions- og videncenter for ny kunst og design. Konceptet for det nye 2-årige udstillingsprogram for samtidskunst, er 3 x solo.  For hver udstilling har vi inviteret 3 yngre danske samtids-kunstnere/designere eller kunstnergruppe til hver at udvikle en solo udstilling i et tildelt lokale på HFKD.

Denne omgang 3 x solo består af billedkunstnerne
ASTRID MARIE CHRISTIANSEN
LARS WORM
MICHAEL WÜRTZ OVERBECK


Udstillingerne har åbent hver weekend frem til og med søndag d. 23. februar. Læs mere om de individuelle udstillinger herunder.

Det vil glæde os at se jer til åbningsfesten for udstillingerne fredag d. 17. januar kl. 16-19. Der vil være åbningstale af udstillingernes kurator, Anna Bak og efterfølgende byder HFKD på lidt godt til ganen til de fremmødte i vores cafe.

Alle er velkommen, unge som ældre og husk det er som altid, helt gratis!ASTRID MARIE CHRISTIANSEN
Everything is just peachy in Here

Astrid Marie Christiansen’s praksis er baseret på maleri. Christiansen leger med rammernes form med en teatralsk og humoristisk tilgang. Hendes malerier bevæger sig ofte udover den traditionelle firkantede ramme og det 2-dimensionelle udtryk. På denne måde afsøger Christiansen konstant grænserne for hvornår et maleri ophører med at være et maleri og i højere grad bliver til en skulptur. Med udstillingen på HFKD har Christiansen selv udtalt at hun vil udnytte muligheden til at udfordre sin egen kunstneriske praksis. Derfor har udstillingen et undersøgende og nysgerrigt udtryk, tilføjet et humoristisk træk.


LARS WORM
Tough Living


Worm arbejder i sin praksis bredt med skulptur, objekt og maleri. I starten af 1800-tallet var Holstebro omringet af hede, siden har det ændret sig til et opdyrket landskab i form af landsbrugsjord og plantager med spredte lommer af hedeområder. Worm’s Udstilling, Tough Living, tager udgangspunkt i Heden som kulturelt fænomen, som natur og som livsgrundlag for mennesker, dyr og planter. Heden var og er et hårdt sted at leve, både for mennesker, dyr og planter, men samtidig et sted der har givet grobund for mystik, sagn og folkeviser. Dette har været udgangspunkt for en række nye værker Worm har arbejdet på specifikt til denne udstilling.


MICHAEL WÜRTZ OVERBECK
All Things Will Burst Into Atoms


Michael Würtz Overbeck arbejder ofte installatorisk med opbyggede rum og passager, som danner en ramme om værker, der spænder over tegning, objekter, skulptur, video og lysværker. Centralt i hans praksis står konfrontationen med livets forgængelighed, som bliver et ledemotiv for en søgen efter mening og sammenhæng i tilværelsen. Med udstillingen All Things Will Burst Into Atoms udfolder Michael Würtz Overbeck en eksistentiel udstilling, der med insisterende og sakral alvor tager livstag med tilværelsens massive tyngde. Udstillingen skildrer en ensomhedsfortælling om tiden, tabet og afsavnet af den afdøde og erkendelsen om altings bortsvinden.


Udstillingen er kurateret af billedkunstner og kurator Anna Bak
For mere information kontakt:
Tlf.: 30282662


Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis en pdf-version af det samlede katalog til alle udstillingerne her:
HFKD_3xsolo_januar2020


ADRESSE
HUSET FOR KUNST & DESIGN
Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

ÅBNINGSTIDER
Fredag, lørdag og søndag kl. 12-16  


Udstillingen er støttet af:

using allyou.net