Opdateret d. 10.12.2020:
Grundet de nyeste restriktioner er der desværre lukket for besøgende i Huset for Kunst og Design fra lørdag d. 12. december 2020 til og med d. 3. januar 2021.


Velkommen til 3 nye samtidskunst-udstillinger på HFKD

3 x solo-udstilling på HFKD: ASTRID MYNTEKÆR, JACOB KIRKEGAARD og TOVE STORCH.

Udstillingsperiode: 13.11. - 20.12.2020

Fotos: Jonas Søgaard/Søgaardfilm


HFKD er forbeholdt at følge regeringens anvisninger om forbud mod større forsamlinger. Vi kan derfor desværre ikke fejre åbningen af disse udstillinger på normal vis, med en offentlig tilgængelig fest, men opfordrer jer til at komme og se udstillingen i vores normale åbningstider.

Vi vægter højt at vise ansvarlighed over for vores besøgende kunstnere, vores publikum og især vores elever, som normalvis passer udstillingerne i åbningstiden. Vi anmoder derfor vores gæster om at tage de nødvendige forbehold og bære mundbind i udstillingen, huske at spritte hænderne af og holde god afstand.


Denne omgang 3 x solo består af:
ASTRID MYNTEKÆR, JACOB KIRKEGAARD og TOVE STORCH.


Læs mere om de individuelle udstillinger herunder.  


Astrid Myntekær
Orbital Voyage


Astrid Myntekærs arbejde præsenterer sig som en laboratorielignende situation, hvor materialer, teknologier og former testes, sammenstilles, afprøves og forgrener sig i nye konstellationer, kontekster og kompositioner. Soloudstillingen Orbital Voyage består af en installation af kobbervandrør og lilla neon. Kobber er et grundstof og metal, der bliver produceret i stjerner og findes i jordens skorpe. Samtidig er kobber gennem historien kendt for sine healende egenskaber.

Værket berører russisk kosmisme, der kan opfattes som en art avantgardetænkning i grænselandet mellem kunst, mystik, videnskab og profeti. Især er Myntekær optaget af kosmisten Konstantin Tsiolkovskij, en russisk rumfartspioner som hele livet beskæftigede sig med rumfartsproblemer både på det teoretiske og det praktiske plan.Jacob Kirkegaard
Some say the world will end in fire


Jacob Kirkegaards værker udforsker måder, hvorpå umiddelbart ubemærkede, utilgængelige eller komplekse aspekter af tilværelsen kan lydliggøres, visualiseres og materialiseres. Til denne solo-udstilling på HFKD viser Jacob Kirkegaard værket; Some say the world will end in fire. Værket består af en helrums installation. Med lyden fra 8 spredte højtalere indhyllet i tågedis kombineret med en sænket rumtemperatur, udfoldes en visuel, kropslig og lydmæssig oplevelse af kulde og is som fænomen. Værket fremstår som en sagte hyldest, ikke kun til is som i tider med globalt stigende temperaturer, unægtelig er et forsvindende fænomen, men er også en hyldest til sproget og det ordforråd for is, der i takt med den globale opvarmning også smelter væk og snart vil miste dets betydning.Tove Storch
ØJET


Tove Storchs kunstneriske praksis kan ses som en kontinuerlig undersøgelse af skulpturelle muligheder. Hendes værker udfordrer seerens opfattelse af rum og virkelighed og stiller spørgsmål til hvad skulptur er, og hvad den er i stand til at gøre. I en kombination af et stramt minimalt udtryk og sarte, skrøbelige materialer giver hendes værker fysisk form til komplekse refleksioner om form, tid og rum.

Til hendes soloudstilling på HFKD har Tove Storch produceret helt nye værker specifikt til husets kuppelrum. Udstillingen bærer titlen ØJET, som refererer til HFKD’s kaldenavn for det store runde ovenlysvindue i rummet. De skulpturelle værker i udstillingen taler til lyset i rummet, tyngdekraften og den ovale form som udsnit af månen, solen og bygningen, eller det synlige del af øjets kugle.


Udstillingen er kurateret af billedkunstner og kurator Anna Bak
For mere information kontakt
Tlf.: 30282662

Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis katalog til udstillingerne her: 3 x NOVEMBER 2020


Adresse:
HUSET FOR KUNST & DESIGN
Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

Åbningstider:
Fredag, lørdag og søndag kl. 12-16
Gratis adgang


Udstillingerne er støttet af:

using allyou.net