Generationer - Transformationer
Udstillingsperiode: 10.07 - 16.08. 2020 

HFKD byder stolt velkommen til dette års sommer gruppe-udstilling. Udstillingen Generationer – Transformationer har taget titel efter den festuge der planlagt skulle have fundet sted i sommeren 2020 i Holstebro. Desværre er festugen pga. Corona-situationen blevet udskudt til 2021, men på HFKD vil vi stadig gerne holde fast i den gode titel og planlagte udstilling og samtidig fejre 15-års jubilæet for Kunst & Design skolen på HFKD.

De deltagende kunstnere er:
Mads Hyldgaard Nielsen
Mathias Dyhr
Ida Hy
Anne-Sofie Overgaard
Jakob Kudsk Steensen
Mathilde Bjerre
Jens Ardal & Morten Kromann


Fotos: Jonas Søgaard/Søgaardfilm og Jakob Kudsk Steensen

Læs mere om udstillingen herunder.


Generationer - Transformationer

Med titlen Generationer - Transformationer, har HFKD valgt at lave en gruppe-udstilling, som hylder den kreativitet, der dagligt udfolder sig på husets Kunst & Design skole. I august i år er det 15 år siden, at der startede en kunstskole i huset. Dengang hed den BGK (Billedkunstnerisk grundkursus), sidenhen er der sket meget, både med Kunst & Design skolen og hele Holstebros kreative talentudvikling, som nu også har afdelinger indenfor scenekunst, skrivekunst, dans og musik, alt sammen samlet under navnet; Dansk Talentakademi.

Udstillingen viser værker fra 8 kunstnere, som alle har været tidligere elever på HFKD’s Kunst & Design skole. Kunstnerne spænder vidt generationsmæssigt, fra Jens Ardal, som var den allerførste elev, der tilmeldte sig skolen i 2005, til Mads Hyldgaard Nielsen, som den seneste elev, der gik her i 2016. Alle 8 kunstnere er efter deres tid på Kunst og Design skolen blevet optaget på videregående, kreative uddannelser i ind- og udland og fået stor succes med deres praksis. Kunst & Design skolen har måske været den første spæde start til deres egen kunstneriske karriere og det som siden hen har ført dem videre ud i verden i hver deres egen retning. Udstillingens titel afspejler således også hvordan forskellige generationer med udgangspunkt i samme sted, kan transformeres til vidt forskellige personlige interesser og individuelle praksisser. Udstillingen præsenterer dermed både et bredt udsnit af forskellige kunstneriske medier; skulptur, maleri, video, fotografi og tekstil-værker, desuden en vifte af meget forskellige tematikker. Med denne udstilling kan vi stolt vise hvad talentudviklingen her i Holstebro har båret med sig og fejre 15-års jubilæet for skolen og Huset som kreativt miljø.Til åbningsfesten fredag d. 10. juli vil der være mulighed for at møde kunstnerne og der vil være tale fra DTA’s leder Søren Taaning, som har været med til drive Kunst & Design skolen siden dens start i 2005. Efterfølgende vil HFKD byde på et glas i cafeen.


HUSET FOR KUNST OG DESIGN
Nørrebrogade 1, 7500 Holstebro
Åbningstider: Fredag, lørdag, søndag kl 12-16

Udstillingen er kurateret af billedkunstner og kurator Anna Bak
For mere information kontakt
Tlf.: 30282662

Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis katalog til udstillingen her: Generationer- Transformationer


Udstillingerne er støttet af:

using allyou.net