3 x solo udstillinger på HFKD
24.05. – 30.06.2019

Foto: Jonas Søgaard Lauridsen


Det er med stor glæde at HFKD byder velkommen til 3 nye spændende solo-udstillinger!
HFKD er et udstillings-, formidlings-, produktions- og videncenter for ny kunst og design.
Konceptet for det nye 2-årige udstillingsprogram for samtidskunst er 3 x solo. For hver udstilling har vi inviteret 3 yngre danske samtids-kunstnere/designere eller samarbejdsgruppe til hver at forberede en solo-udstilling i et tildelt lokale på HFKD.

Denne omgang 3 x solo består af billedkunstner MARIANNE SKAARUP JAKOBSEN, kunstner og musiker CLAUS HAXHOLM og kunstner-duoen MORBLOD. Udstillingerne har åbent hver weekend frem til søndag d. 30. juni.


OM UDSTILLINGERNE

MORBLOD
Rite of Hydra


Morblod er en kunster-duo bestående af Ida Lunden og Carina Lin Sixten. Deres praksis tager form af en visuel og materiel samtale, der undersøger forskellige forhold, som den menneskelige krop indgår i. I Morblod arbejder de oftest sådan, at de gennem performative handlinger eksperimenterer med kropslige følelser af tiltrækning og afsky. Herigennem produceres materiale til videre arbejder forskellige medier såsom video, grafisk tryk og skulpturer. Soloudstillingen ‘Rite of Hydra’ i Huset for Kunst og Design består af en performance på åbningsdagen, en installation med lyd, et videoværk og en række grafiske tryk.

Udstillingen tager udgangspunkt i vand. Vand er et flydende, formskiftende og bevægeligt materiale. Vi består alle af en stor procentdel vand og det kan flyde fra en krop til en anden og dermed være det der forbinder os alle. Værkerne i udstillingen gør op med forestillingen om menneskekroppe som isolerede, autonome og lukkede for i stedet at fokusere på deres sammenfiltringer.


MARIANNE SKAARUP JAKOBSEN
Inscriptions onto Entropy


Marianne Skaarup Jakobsens arbejder med abstrakt skulptur. Hendes praksis udforsker materialet og undersøger hvordan overflader kan smitte af og efterlade spor. En gennemgående interesse i værkerne er undersøgelser af fænomenerne tid, hukommelse, entropi, arkivering, fastfrysning, destruktion og konstruktion. På en måde minder Jakobsens praksis om en arkæologs eller konservators forsigtige arbejde med at føle sig frem til det der ligger under overfladen, enten ved at blotlægges eller restaurere.

Værkerne i denne udstilling beskæftiger sig med sprog på samme tid med at de frastøder sproget. Udstillingen Inscriptions onto Entropy består af papirark indstøbt i gipsblokke. Et resultat af et ønske om at gøre tegningen til en fysisk, materiel, arkitektonisk størrelse ved at lade tid og objekter lagres i papiret.


CLAUS HAXHOLM
Choir of Movement


Claus Haxholm er uddannet billedkunstner og autodidakt musiker. Han arbejder i sin praksis hovedsageligt med at kombinere disse 2 interesser til lydkunst, dvs. Kunstværker der undersøger og leger med vores opfattelse af lyd. På trods af denne definition er flere af Haxholms værker ofte helt lydløse, for en særlig interesse for ham er at spille på publikums egen fantasi til at forestille sig lyd.

Til udstillingen med titlen Choir of Movement på HFKD har Haxholm produceret nye værker som tager et poetisk udgangspunkt i titlens hovedpunkter; koret og bevægelsen. I det her tilfælde består “koret” af en række værker der på sin vis har sine egne “stemmer” i måden de er formet på og i materialet de er lavet af, en samling af potentielle stemmer og lyde. Udstillingen undersøger hvad vores fantasi er i stand til, og hvordan vi kan bruge den til at blive opmærksom på de skjulte lyde og danse der findes i vores hverdag.


Udstillingen er kurateret af billedkunstner og kurator Anna Bak
For mere information kontakt
Tlf.: 30282662

Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis katalog til udstillingerne her: 3XSOLO MAJ2019


ADRESSE
HUSET FOR KUNST & DESIGN
Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

ÅBNINGSTIDER
Fredag, lørdag og søndag kl. 12-16 


Udstillingen er støttet af:

using allyou.net