3 x solo-udstilling på HFKD
Udstillingsperiode: 15.11. – 22.12.2019


Fotos: Jonas Søgaard/Søgaardfilm og Jacob Tækker


Det er med stor glæde at HFKD byder velkommen til 3 nye spændende samtidskunst udstillinger!
HFKD er et udstillings-, formidlings-, produktions- og videncenter for ny kunst og
design. Konceptet for det nye 2-årige udstillingsprogram for samtidskunst, er 3 x solo.
For hver udstilling har vi inviteret 3 yngre danske samtids-kunstnere/designere eller
kunstnergruppe til hver at udvikle en solo udstilling i et tildelt lokale på HFKD.

Denne omgang 3 x solo består af billedkunstnerne EMILY GERNILD, og JACOB TÆKKER , samt kunstner-duoen SPACEGIRLS. Udstillingerne har åbent hver weekend frem til og med søndag d. 22. december. Læs mere om de individuelle udstillinger på næste side.

Det vil glæde os at se jer til åbningsfesten for udstillingerne fredag d. 15. november kl. 16-19. Der vil være åbningstale af udstillingernes kurator, Anna Bak og efterfølgende byder HFKD på lidt godt til ganen til de fremmødte i vores cafe.

Alle er velkommen, unge som ældre og husk det er som altid, helt gratis!

EMILY GERNILD
Before and after

Emily Gernild er maler og arbejder også med referencer til det klassiske maleris historie. Gernild beskriver selv sine billeder som en kollegial hilsen til modernismens kunstnerkollegaer som Anna Syberg og Christine Swane, som i slutningen af 1800-tallet og starten af 1900-tallet specialiserede sig i at male blomster og andre ’harmløse’ motiver og opstillinger. På disse kvinders tid var de akademiske kunstneriske uddannelser, forbeholdt mænd. Således var det også forbeholdt mænd, at udøve studier af den nøgne krop og det historiske maleri, -de værdiladede maleriske tematikker, som dette blev karakteriseret. Gernilds værker ligger hele tiden på grænsen mellem figurativt og abstrakt maleri. Hendes stærke sans for farvernes spil og brugen af store lær¬reder skubber hendes praksis i en anden retning end de ’harmløse’ blomster opstillinger. Motiverne er stadig hentet fra hjemmet, men det intime rum og de anderledes kompositioner peger i højere grad på den kvindelige kunstners subjektive fortælling.


JACOB TÆKKER
Purgatory and Cockaigne

Hos Jacob Tækker mødes digitale medier, installation og performance. Resultatet er en praksis, der undersøger udvekslingen mellem kunst og virkelighed. Hans værker drives af en grundlæggende nysgerrighed. Afsættet er derfor ofte filosofiske paradokser, menneskets forestillinger og større eksistentielle spørgsmål – formuleret i værker, der ikke giver svar, men åbner op og lader os dele hans forundring og spørgelyst.
På udstillingen vises to sammenhængende videoværker Planet Purgatory og Planet Cockaigne. Cockaigne er på dansk oversat til slaraffenland, et paradislignende fabelland, hvor mennesker lever i behagelig lediggang og får alt det de begærer, uden at arbejde for det. I modsætning står dertil værket Planet Purgatory, hvor Purgatory eller ”purgatorium” (lat) på dansk er oversat til skærsilden. Tækkers ”Himmel og Helvede” leger ikke bare med udstillingsrummenes øvre og nedre plateauer, men skaber også en kobling til HFKD’s arkitektoniske referencer til det kirkelige rum og forhistorie som museum for religiøs kunst.


SPACEGIRLS
Rock Cover/Remix

Spacegirls er en kunstnerduo bestående af Cisse Bomholt Christiansen og Elisabeth Gellein. Sammen arbejder de i krydsfeltet mellem kunst og arkitektur. Deres praksis baserer sig primært på installationer, hvor taktilitet og materialitet er vigtige komponenter. De ser på deres værker som en slags arkitektonisk grundforskning; som studier i rumlige oplevelser, og en undersøgelse af alternative måder hvorpå vi forstår bygninger og steder. Soloudstillingen Rock Cover/Remix på Huset for Kunst og Design består af en storskala installation lavet specielt til HFKD’s udstillingsrum. Udstillingen står som en udvidelse af husets arkitektur, tegnet af Inger og Johannes Exner. Spacegirls’s skulpturelle landskab benytter sig af mange af de samme materialer og samme geometriske formsprog man ser, både i Huset for Kunst og Design og i den nærliggende Nørrelandskirke. Spacegirls fragmenterer udgangspunktet og sætter det sammen igen, i et remix af stedets arkitektur og sansningen af rummet.

Udstillingen er kurateret af billedkunstner og kurator Anna Bak
For mere information kontakt: 
Tlf.: 30282662

Plakat og katalog designet af ALEXIS MARK
Download gratis katalog til udstillingerne her: 3XSOLO NOVEMBER 2019 


ADRESSE
HUSET FOR KUNST & DESIGN
Nørrebrogade 1
7500 Holstebro

ÅBNINGSTIDER
Fredag, lørdag og søndag kl. 12-16 


Udstillingen er støttet af:

using allyou.net